Home/Oefeningen/Elleboog/Distaal biceps letsel

Home.png
  • Facebook - White Circle
  • White Youtube Icoon
  • White Instagram Icon
Distaal biceps letsel

Uitleg aandoening

De bicepspees is een grote bovenarm spier welke als voornaamste functie heeft om de elleboog te buigen. Deze spier heeft zijn aanhechting op de onderarm (caput radii) en loopt via de bovenarm naar het schoudergewricht (tuberculum supraglenoidale) en de voorkant van het schouderblad (processus coracoideus). Irritatie, overbelasting, verslechtering van de pees (tendinopathie), ouderdom (degeneratie) en een acuut trauma moment zijn de meest voorkomende oorzaken van biceps problematiek.  Vaak uiten de klachten zich bij het heffen van de arm boven het hoofd en met zwaar tillen. 

Advies

Hieronder staan een aantal oefeningen die u kunt gebruiken bij biceps problematiek.

Als er vragen zijn over de oefening, als u twijfelt over de uitvoering ervan, of u weet niet zeker of de oefening goed voor u is, raadpleeg dan altijd een deskundig fysiotherapeut!

Let op: Fysioefeningen.nl bied een scala van mogelijkheden voor (huiswerk) oefeningen. Echter is fysioefeningen.nl niet verantwoordelijk voor de ontwikkeling van uw klachten. Houdt altijd contact met uw fysiotherapeut of specialist. 

1. Passieve flexie, plaats de hand van de pijnlijke zijde op de bal, plaats vervolgens de andere hand er bovenop. Geef lichte druk omlaag en rol de bal vervolgens langzaam naar voren en terug.
1. Rollen met de bal, plaats de hand van de pijnlijke zijde op de bal, plaats vervolgens de andere hand er bovenop. Geef lichte druk omlaag en rol de bal vervolgens langzaam naar voren en terug.
1. Rollen met de bal, plaats de hand van de pijnlijke zijde op de bal, plaats vervolgens de andere hand er bovenop. Geef lichte druk omlaag en rol de bal vervolgens langzaam naar voren en terug.
Aandoeningen
Revalideren na operatie
Fysioefeningen.nl

F y s i O e f e n i n g e n 

Fysiotherapie  |  Oefeningen  |  Sport  

© 2018       |     by Fysioefeningen.nl   |    www.fysioefeningen.nl