Home/Oefeningen/Elleboog/Binnenband letsel

Home.png
  • Facebook - White Circle
  • White Youtube Icoon
  • White Instagram Icon
Binnenband letsel

Uitleg aandoening

Binnenband letsel van de elleboog zorgt voor instabiliteit. De oorzaak van letsel is over het algemeen repeterende bovenhandse worp bewegingen of een trauma moment waarbij iemand zichzelf wil opvangen en waarbij de elleboog over strekt. De pijnklachten uiten zich zeer lokaal aan de binnenkant van de elleboog. Vaak is het scherpe pijn met eventueel tintelingen of prikkelingen richting de hand. Er bestaat altijd een kans op zenuw beschadiging zeker bij traumatische binnenband letsel. 

Advies

Hieronder staan een aantal oefeningen die u kunt gebruiken bij binnenband letsel.

Als er vragen zijn over de oefening, als u twijfelt over de uitvoering ervan of u weet niet zeker of de oefening goed voor u is, raadpleeg dan altijd een deskundig fysiotherapeut!

Let op: Fysioefeningen.nl bied een scala van mogelijkheden voor (huiswerk) oefeningen. Echter is fysioefeningen.nl niet verantwoordelijk voor de ontwikkeling van uw klachten. Houdt altijd contact met uw fysiotherapeut of specialist. 

1. CTO mobilisatie, houdt de armen op schouderhoogte naast u. Kijk naar één zijde draai de hand waar u naar kijkt open omhoog en de andere arm (waar u dus niet naar kijkt) omlaag. Wissel deze beweging af. 
2. Arm buigen strekken, ga op de rug liggen, breng de arm vanuit gestrekte positie naar een gebogen positie. Breng hem vervolgens weer terug naar strek positie (rustpositie).
3. Passieve flexie, plaats de hand van de pijnlijke zijde op de bal, plaats vervolgens de andere hand er bovenop. Geef lichte druk omlaag en rol de bal vervolgens langzaam naar voren en terug.
4. Sleepers stretch, ga op de aangedane schouder liggen. Houdt de andere schouder goed boven de aangedane schouder. Plaats de arm zijwaarts (90 graden opzij, okselvrij), breng met de niet aangedane arm de aangedane arm naar beneden. Houdt hem daar vast en laat hem vervolgens weer los. 
Start vervolgens met het throwers ten, voor het protocol klik hier.
Aandoeningen
Revalideren na operatie
Fysioefeningen.nl

F y s i O e f e n i n g e n 

Fysiotherapie  |  Oefeningen  |  Sport  

© 2018       |     by Fysioefeningen.nl   |    www.fysioefeningen.nl