Home/Oefeningen/Elleboog/Osteochondritis dissecans

Home.png
2. Arm buigen strekken, ga op de rug liggen, breng de arm vanuit gestrekte positie naar een gebogen positie. Breng hem vervolgens weer terug naar strek positie (rustpositie).
3. Passieve flexie, plaats de hand van de pijnlijke zijde op de bal, plaats vervolgens de andere hand er bovenop. Geef lichte druk omlaag en rol de bal vervolgens langzaam naar voren en terug.
  • Facebook - White Circle
  • White Youtube Icoon
  • White Instagram Icon
Osteochondritis dissecans

Uitleg aandoening

Als we het hebben over osteochondritis dissecans (OCD) dan hebben we het over een aandoening aan het kraakbeen en het onderliggende bot van het gewricht. Bij OCD is er eerst sprake van kraakbeenletsel waardoor het onderliggende bot in kwaliteit geleidelijk achteruit gaat. In een later stadia kan dit leiden tot afsterving van een stukje bot. Als dit stukje bot afbreekt kan het gaan 'rond zwerven' in het gewricht wat tot slotklachten kan leiden. Op het moment dat iemand nog jong is zetten we meestal een afwachtend beleid in, echter op latere leeftijd volstaat een operatieve ingreep bij de orthopeed. 

Advies

Hieronder staan een aantal oefeningen die u kunt gebruiken bij een osteochondritis dissecans. 

Als er vragen zijn over de oefening, als u twijfelt over de uitvoering ervan of u weet niet zeker of de oefening goed voor u is, raadpleeg dan altijd een deskundig fysiotherapeut!

Let op: Fysioefeningen.nl bied een scala van mogelijkheden voor (huiswerk) oefeningen. Echter is fysioefeningen.nl niet verantwoordelijk voor de ontwikkeling van uw klachten. Houdt altijd contact met uw fysiotherapeut of specialist. 

1. CTO mobilisatie, houdt de armen op schouderhoogte naast u. Kijk naar één zijde draai de hand waar u naar kijkt open omhoog en de andere arm (waar u dus niet naar kijkt) omlaag. Wissel deze beweging af. 
Aandoeningen
Revalideren na operatie
Fysioefeningen.nl

F y s i O e f e n i n g e n 

Fysiotherapie  |  Oefeningen  |  Sport  

© 2018       |     by Fysioefeningen.nl   |    www.fysioefeningen.nl