Home/Oefeningen/Elleboog/Bursitis olecrani

Home.png
2. Arm buigen strekken, ga op de rug liggen, breng de arm vanuit gestrekte positie naar een gebogen positie. Breng hem vervolgens weer terug naar strek positie (rustpositie).
3. Passieve flexie, plaats de hand van de pijnlijke zijde op de bal, plaats vervolgens de andere hand er bovenop. Geef lichte druk omlaag en rol de bal vervolgens langzaam naar voren en terug.
  • Facebook - White Circle
  • White Youtube Icoon
  • White Instagram Icon
Bursitis olecrani

Uitleg aandoening

Bij een bursitis olecrani zwelt de slijmbeurs aan de achterkant van de elleboog op. Dit kan ontstaan door hard uw elleboog te stoten of om lang op de elleboog te leunen. Voor laatste genoemde reden wordt dit ook wel de 'studentenelleboog' genoemd. Het uit zich vaak in zwelling rondom het elleboog gewricht. Pijn hoeft absoluut niet op de voorgrond te staan. Belangrijk is om de elleboog te ontzien zodat de ontsteking van de slijmbeurs tot rust kan komen. Met een aantal beweegoefeningen kan je de doorbloeding stimuleren wat vervolgens tot vermindering van zwelling kan zorgen. 

Advies

Hieronder staan een aantal oefeningen die u kunt gebruiken bij een bursitis olecrani. 

Als er vragen zijn over de oefening, als u twijfelt over de uitvoering ervan of u weet niet zeker of de oefening goed voor u is, raadpleeg dan altijd een deskundig fysiotherapeut!

Let op: Fysioefeningen.nl bied een scala van mogelijkheden voor (huiswerk) oefeningen. Echter is fysioefeningen.nl niet verantwoordelijk voor de ontwikkeling van uw klachten. Houdt altijd contact met uw fysiotherapeut of specialist. 

1. CTO mobilisatie, houdt de armen op schouderhoogte naast u. Kijk naar één zijde draai de hand waar u naar kijkt open omhoog en de andere arm (waar u dus niet naar kijkt) omlaag. Wissel deze beweging af. 
Start vervolgens met het throwers ten, voor het protocol klik hier.
Aandoeningen
Revalideren na operatie
Fysioefeningen.nl

F y s i O e f e n i n g e n 

Fysiotherapie  |  Oefeningen  |  Sport  

© 2018       |     by Fysioefeningen.nl   |    www.fysioefeningen.nl