1. One leg Hamstring Slide

15x • 3 sets

Ga op je rug liggen en leg een handdoek onder je voet. Schuif 1 been naar voren toe. Schuif vervolgens je been weer terug. Herhaal deze beweging en wissel daarna van been.

2. Quardiceps passief met handdoek

12x • 3 sets

Begin in ruglig met uw heupen en knien in 90 graden. Plaats uw voeten tegen de muur de muur op de handdoek (niet aangedane been onder het aangedane been). Begin vanuit deze positie met het op en neer schuiven tegen de muur.

3. Knie strekken in zit

15x • 3 sets

Ga op een stoel zitten, strek vervolgens één been langzaam uit naar voren, breng hem vervolgens langzaam terug.

Wat is hevige kniepijn?

Pijnklachten aan de knie zijn veel voorkomend. De mate van klachten zijn echter erg uiteenlopend, zo kan de knie wat stijf zijn na bijvoorbeeld te lang in één en dezelfde houding te hebben gezeten maar het kan ook gebeuren dat verschillende knie spieren afscheuren tijdens bijvoorbeeld een trauma. In de fase waarin u veel klachten (hoge reactiviteit) ervaart is er een groot verschil tussen bewegen en belasten. Met belasten wordt bedoeld dat u niet te vaak achter elkaar moet draaien op de knie, traplopen, hurken, bukken, zwaar tillen, te veel lange afstanden moet lopen of te lang moet staan. Dit vanwege het feit dat dit belastende bewegingen zijn voor het kniegewricht. Echter kan het nooit kwaad om de knie (onbelast) in beweging te houden. Door te blijven bewegen gaat er meer bloed richting het gebied wat onrustig is (dus wat klachten geeft), hierdoor is er meer kans en mogelijkheid op herstel. Beweegoefeningen zijn bijvoorbeeld, fietsen, roeien, kleine stukjes wandelen of simpele beweegoefeningen waarbij u kunt schuiven met een handdoek. Kleine verrichte studie had de shockwave behandeling een slagingspercentage van 85%. 

Advies

Hieronder staan een aantal oefeningen die u kunt gebruiken bij hevige kniepijn. Als er vragen zijn over de oefening, als u twijfelt over de uitvoering ervan of u weet niet zeker of de oefening goed voor u is, raadpleeg dan altijd een deskundig fysiotherapeut!

Let op

Fysioefeningen.nl biedt een scala van mogelijkheden voor (huiswerk) oefeningen. Echter is fysioefeningen.nl niet verantwoordelijk voor de ontwikkeling van uw klachten. Houdt altijd contact met uw fysiotherapeut of specialist. 

Synoniem

Hevige kniepijn, veel kniepijn, knie, pijn