Home/Oefeningen/Pols/Pols mobilisaties

Home.png
Pols mobilisaties

Uitleg aandoening

Pols mobilisatie oefeningen zijn voor mensen die veel last/pijn ervaren rondom de pols. 

Oefeningen voor de pols zijn bedoeld voor mensen die pijn hebben rondom de pols met eventuele uitstraling richting de vingers.

Advies

Hieronder staan een aantal oefeningen die u kunt gebruiken bij pols mobilisaties.

Als er vragen zijn over de oefening, als u twijfelt over de uitvoering ervan of u weet niet zeker of de oefening goed voor u is, raadpleeg dan altijd een deskundig fysiotherapeut!

Let op: Fysioefeningen.nl bied een scala van mogelijkheden voor (huiswerk) oefeningen. Echter is fysioefeningen.nl niet verantwoordelijk voor de ontwikkeling van uw klachten. Houdt altijd contact met uw fysiotherapeut of specialist. 

  • Facebook - White Circle
  • White Youtube Icoon
  • White Instagram Icon
1. Dorsaalflexie pols, houdt een gewichtje in de hand, laat de knokkels naar boven wijzen. Laat de hand helemaal hangen, strek vervolgens de pols (breng het gewichtje richting de pols).
2. Palmair flexie, draai de onderarm open, houdt een gewichtje in de hand. Laat de hand helemaal hangen, buig vervolgens de pols (breng het gewichtje richting de pols).
3a. Supinatie pols, pak het gewicht onderaan vast, draai de duim in eerste instantie naar binnen. Breng vervolgens het gewichtje de andere kant op (zie foto).
3b. Pronatie pols, pak het gewicht onderaan vast, draai de duim in eerste instantie naar buiten. Breng vervolgens het gewichtje de andere kant op (zie foto).
4. Buddha greep, plaats beide handen tegen elkaar aan ter hoogte van de borst, breng vervolgens de handen langzaam naar beneden maar deze mogen niet van elkaar af komen. 
5. Omgekeerde buddha greep, plaats beide handen met de handruggen tegen elkaar ter hoogte van de het borstbeen, breng vervolgens de handen langzaam naar naar boven maar deze mogen niet van elkaar af komen. 
Aandoeningen
Revalideren na operatie
Fysioefeningen.nl

F y s i O e f e n i n g e n 

Fysiotherapie  |  Oefeningen  |  Sport  

© 2018       |     by Fysioefeningen.nl   |    www.fysioefeningen.nl