Home/Oefeningen/Schouder/Throwers ten 

Home.png
Throwers ten 

Fysioefeningen.nl

  • Facebook - White Circle
  • White Youtube Icoon
  • White Instagram Icon

Uitleg aandoening

Het oefenprogramma throwers ten wordt voornamelijk gebruikt bij bovenhandse sporters. Dit oefenprotocol zorgt ervoor dat de gehele keten van schouder, elleboog en pols volledig wordt getraind.

Advies

Hieronder staan een aantal oefeningen die u kunt gebruiken throwers ten. 

Als er vragen zijn over de oefening, als u twijfelt over de uitvoering ervan, of u weet niet zeker of de oefening goed voor u is, raadpleeg dan altijd een deskundig fysiotherapeut!

Let op: Fysioefeningen.nl bied een scala van mogelijkheden voor (huiswerk) oefeningen. Echter is fysioefeningen.nl niet verantwoordelijk voor de ontwikkeling van uw klachten. Houdt altijd contact met uw fysiotherapeut of specialist. 

1. Schouder 3D flexie, pak het elastiek met de hand vast van de aangedane zijde. Strek de arm zijwaarts uit. Trek vervolgens de stiek met gestrekte elleboog naar de tegenover gelegen broekzak.
2. Schouder 3D extensie, pak het elastiek met de hand vast van de aangedane zijde. Strek de arm zijwaarts uit. Trek vervolgens de stiek met gestrekte elleboog naar de tegenover gelegen broekzak.
3. Concentrisch endorotatie, pak het elastiek vast aan de aangedane zijde. Zet de elleboog gebogen in de zij breng het stiek van buiten naar binnen (richting de buik). Breng de arm vervolgens rustig terug naar buiten.
4. Concentrisch exorotatie, pak het elastiek vast aan de aangedane zijde. Zet de elleboog in de zij en draai zo ver mogelijk naar buiten. Breng de stiek vervolgens weer rustig terug naar de buik. 
5. Internal rotation 90 graden, pak het elastiek in de aangedane arm vast. Hef de arm zijwaarts tot 90 graden en breng de hand naast het hoofd. Draai vervolgens de arm naar beneden en vervolgens weer rustig terug omhoog.
6. External rotation 90 graden, pak het elastiek in de aangedane arm vast. Hef de arm zijwaarts tot 90 graden en laat de knokkels recht naar voren wijzen. Draai de arm omhoog en vervolgens weer rustig terug omhoog.
7. Anteflexie met 0/0,5/1 kilo, pak het gewicht vast in de aangedane arm, breng met gestrekte arm het gewicht recht vooruit omhoog tot 90 graden. Breng hem vervolgens weer rustig terug omlaag.
8. Scapulair vlak anteflexie met 0/0,5/1 kilo, pak het gewicht vast in de aangedane arm, breng met gestrekte arm het gewicht schuin omhoog tot 90 graden. Breng hem vervolgens weer rustig terug omlaag.
9. Abductie met 0/0,5/1 kilo, pak het gewicht vast in de aangedane arm, breng met gestrekte arm het gewicht via de zijkant omhoog tot 90 graden. Breng hem vervolgens weer rustig terug omlaag.
10. Flys in buiklig, pak in beide handen één gewichtje, ga op de buik liggen, ontspan het hoofd, breng de schouders omlaag, breng de schouderbladen licht naar elkaar toe, dit is de basis. Breng vanuit daar de handen met de knokkels omhoog een klein stukje omhoog, houdt dit twee seconde vast en breng ze vervolgens weer rustig omlaag. 
11. Abductie in buiklig, ga op de buik liggen, breng het gewichtje met een gestrekte arm zijwaarts omhoog.
12. Press up, zet de handen naast het lijf op de bank, maak een vuist en druk jezelf omhoog. Probeer de schouderbladen zoveel mogelijk naar elkaar toe te brengen.
13. Push up, neem plaats in voorligsteun, zet de handen op schouderbreedte. Zak vervolgens langzaam door de armen omlaag en strek je net voordat je de grond raakt weer uit omhoog.
14. Biceps curl, pak het gewicht vast in de aangedane arm, vanuit gestrekte positie ga je het gewicht buigen tot ± schouderhoogte. Breng het gewicht vervolgens rustig terug omlaag.
15. Tricpes extension, pak het gewicht vast in de aangedane arm, breng de arm omhoog met een gebogen elleboog zoals te zien op het eerste plaatje. Ondersteun de arm door de andere arm voor het hoofd langs onder de elleboog te plaatsen. Strek nu de arm en buig hem daarna weer rustig terug omlaag. Herhaal deze beweging.
16. Dorsaalflexie pols, houdt een gewichtje in de hand, laat de knokkels naar boven wijzen. Laat de hand helemaal hangen, strek vervolgens de pols (breng het gewichtje richting de pols).
17. Palmair flexie, draai de onderarm open, houdt een gewichtje in de hand. Laat de hand helemaal hangen, buig vervolgens de pols (breng het gewichtje richting de pols).
18a. Supinatie pols, pak het gewicht onderaan vast, draai de duim in eerste instantie naar binnen. Breng vervolgens het gewichtje de andere kant op (zie foto).
18b. Pronatie pols, pak het gewicht onderaan vast, draai de duim in eerste instantie naar buiten. Breng vervolgens het gewichtje de andere kant op (zie foto).
Aandoeningen
Revalideren na operatie
Fysioefeningen.nl

F y s i O e f e n i n g e n 

Fysiotherapie  |  Oefeningen  |  Sport  

© 2018       |     by Fysioefeningen.nl   |    www.fysioefeningen.nl