Foamroller oefeningen.

Foamrol oefeningen

Een foamroller is een rol welke bestaat uit foam materiaal. Deze rol geeft weerstand tegen spier- en peesweefsel door de drukpunten van het foam. Hiermee kunnen spier- en peesstructuren zelfstandig thuis behandeld worden. De foamroller kan op allerlei manier ingezet worden en heeft als voornaamste functie het wegnemen van stijfheid van spierweefsel of het mobiliseren (verbeteren van de beweeglijkheid) van een gewricht. Op deze pagina vind je alle informatie over de foamroller.

Start hier met foamroller oefeningenKlik hier voor meer informatie over foamroller oefeningen

1. Foamroller upper back

12x • 3 sets

Plaats de foamroller aan de achterkant van de schouders en zet de voeten op heupbreedte. Breng de billen naar het plafond en beweeg van voor naar achter.

2. Foamroller m. latissimus dorsi

12x • 3 sets

Steun zijwaarts op uw onderarm en plaats de foamroller in de zij rond borsthoogte. Beweeg van voor naar achter.

3. Foamroller bovenrug

12x • 3 sets

Foamroller bovenrug (rug), pak een foamroller en leg deze tenhoogte van de bovenrug. Leg de handen in de nek en breng de ellebogen naar elkaar. Steun eerst alleen met de rug om de roller beter te plaatsen. Zet de voeten uit elkaar en breng de heupen omhoog. Rol van boven naar beneden en herhaal de beweging.

4. Backextension foamroller

12x • 3 sets

Backextension foamroller (rug), in ruglig, plaats de voeten uit elkaar en leg de foamroller ten hoogte van de bovenrug. Plaats de handen in de nek en breng de ellebogen naar elkaar toe. Maak de rug hol, de schouders zakken naar achter. Herhaal de beweging.

5. Foamrol m. pectoralis

12x • 3 sets

Plaats uw bovenlichaam (zijkant van de borst) op de formol. Rol voorwaarts en achterwaarts.

6. Pols mobilisatie foamroller

10x • 3 sets

Zet de foamroller op de tafel en pak dit vast, beweeg de foamroller op en neer.

7. Foamroller Lower Back

12x • 3 sets

Plaats de foamroller tegen de onder rug aan. Beweeg van van achter naar voor.

8. Foamroller m. iliopsoas

12x • 3 sets

Steun op uw onderarmen en plaats de foamroller net onder uw buik. Beweeg van voor naar achter.

9. Foamroller mm. gluteaal

12x • 3 sets

Steun op uw handen en plaats de foamroller onder uw bil. Wanneer u de rechter bil wilt foamrollen plaats u uw linkerbeen over het rechterbeen en andersom. Beweeg van voor naar achter.

10. Foamroller m. biceps femoris

12x • 3 sets

Steun op uw handen en plaats de foamroller aan de achterkant van het bovenbeen. Laat de andere voet op de grond staan. Beweeg van voor naar achter.

11. Foamroller m. biceps femoris

12x • 3 sets

Steun op uw handen en plaats de foamroller aan de achterkant van het bovenbeen. Als u de rechter hamstring wilt foamrollen plaats dan uw linkerbeen over het rechterbeen. Beweeg van voor naar achter.

12. Foamroller m. adductoren

12x • 3 sets

Steun op uw onderarmen, plaats de binnenkant van uw bovenbeen op de foamroller. Beweeg van links naar rechts.

13. Foamroller mm. abductoren

12x • 3 sets

Steun zijwaarts op uw onderarm en plaats de foamroller aan de zijkant van uw heup. Rol van voor naar achter.

14. Foamroller m. quadriceps

12x • 3 sets

Steun om uw onderarmen en plaats de foamroller onder uw bovenbeen. Beweeg van voor naar achter.

15. Foamroller m. triceps surae

12x • 3 sets

Plaats de foamroller onder beide kuiten, steun op uw handen zodat de billen van de grond komen. Beweeg van voor naar achter.

16. Foamroller m. triceps surae

12x • 3 sets

Plaats de foamroller onder de kuit, steun op uw handen zodat de billen van de grond komen. Beweeg van voor naar achter.

17. Foamroller full body

12x • 3 sets

Plaats de foamroller in het verlengde van de wervelkolom, breng uw billen omhoog en de armen naar achteren. Beweeg met het lichaam van links naar rechts.

Foamroller

Hard. Compact. Kwalitatief.

Bestel nu direct de foamroller via onze partner
Met deze foamroller verminder je de stijfheid van diverse spieren
Met deze triggerpoint bal verminder je de stijfheid en vergroot je de mobiliteit van diverse gewrichten.

Wat zijn foamroller oefeningen?

Een foamroller is een rol welke bestaat uit foam materiaal. Deze rol geeft weerstand tegen spier- en peesweefsel door de drukpunten van het foam. Hiermee kunnen spier- en peesstructuren zelfstandig thuis behandeld worden. De foamroller staat al een aantal jaar ter discussie vanwege het feit dat er geen wetenschappelijk bewijs is naar het gebruik van de foamroller. Echter uit de praktijk blijkt dat veel mensen verlichting hebben van klachten bij het gebruik van een foamroller. De foamroller kan op allerlei manier ingezet worden en heeft als voornaamste functie het wegnemen van stijfheid van spierweefsel of het mobiliseren (verbeteren van de beweeglijkheid) van een gewricht. Soms kan het gebruik van een foamroller wat pijnlijk zijn, op niet kapot weefsel mag het wat gevoelig zijn. Echter bij bijvoorbeeld een spierscheur wordt het gebruik van de foamroller op het gebied van de spierscheur afgeraden.

Synoniem

Foamroller, mobiliserend, kracht, lenigheid, detonisatie, myofasciaal

Advies

Hierboven staan een aantal oefeningen die je kunt gebruiken bij deze problematiek. Als er vragen zijn over de oefening, als je twijfelt over de uitvoering ervan of je weet niet zeker of de oefening goed voor je is, raadpleeg dan altijd een deskundig fysiotherapeut!

Let op

Fysioefeningen.nl biedt een scala van mogelijkheden voor (huiswerk)oefeningen. Echter is fysioefeningen.nl niet verantwoordelijk voor de ontwikkeling van je klachten. Houd altijd contact met je fysiotherapeut of specialist.